Om MakerLab Svendborg

Makerlab Svendborg er en forening stiftet i 2013, som oprindelig blev lavet i samarbejde med Svendborg Bibliotek, men eksisterer, efter opstarten, nu som en selvstændig forening. Formålet med MakerLab er at skabe et fælles, innovativt miljø i Svendborg-området, som iværksættere, opfindere og nysgerrige, kreative hjerner kan bruge.
Den grundlæggende tanke bag MakerLab er at skabe et værksted, hvor folk kan mødes og udveksle ideer, lære nyt og søge rådgivning. Værkstedet skal være med til at få folk ud af deres egne hobbykældre og samlet, for at øge lysten til at være kreativ.

Det er også meningen at MakerLab skal være et sted for dem, der ikke har et værksted eller det værktøj til rådighed, som gør det muligt at slippe deres innovative hjerner løs.
Da vi er flere om ét værksted, bliver det derfor muligt, at have mere avanceret værktøj som fx. laserskærer og 3D-printer.

Vi har til huse i nogle rummelige lokaler hos HTX Svendborg. Værkstedet har laser-skærer, 3d-printere, samt det grundlæggende værktøj, som fx. skruetrækkere, loddekolber og hamre, og der er fyldt op med elektroniske dimser, som fx. gamle computere, printerknapper, osv. Jo mere liv vi kan få i værkstedet desto bedre er MakerLab lykkedes. Derfor ville vi også sætte stor pris på din tilstedeværelse i MakerLab.

Alle er velkomne! Det er lige meget om du vil udvikle en ny prototype eller lære dine børn om teknologi. Vi går meget op i at have en bred medlemsskare, så vi kan få forskellige kvaliteter fra mange steder. Makerlab er for den pensionerede ingeniør til den teknisk interesseret 9. klasse elev. Det eneste værkstedet ikke kan bruges til, er produktion for virksomheder – i dette tilfælde kan vi måske lave en aftale om en donation til MakerLab som bytte for en mindre produktion, men dette er særtilfælde.

Det er gratis at være medlem af MakerLab Svendborg den første måned.

Har du yderlige spørgsmål kan du kontakte Jakob Wilbrandt Pirk på 42 68 24 24.

Vi har også en Facebookgruppe, hvor du kan holde dig opdateret: facebook.com/groups/makerlabsvendborg

MakerLab Svendborg har til huse i lokaler udlånt af HTX Svendborg. Bemærk at HTX’s administration ikke formidler kontakt til vores forening.